Garcinia Cambogia bemutatása, a garcinia ismertetése

A Garcinia Cambogia egy apró, Dél-Ázsiában honos gyümölcs. Az emberek évezredeken át használták, mint emésztést segítő táplálékot, a tudományos kutatások pedig igazolták az egészséges testsúly fenntartásában játszott szerepét. A Garcinia aktív összetevője a HCA – Hidroxi-citromsav, mely a citromsav (a citrusfélék jellegzetes fanyar ízének okozója) közeli rokona.

A kutatások tanúsága alapján a HCA egy biztonságos, természetes, a szervezet által optimálisan hasznosítható, igen hatékony összetevő, mely segíthet a testsúly megőrzésében, csökkentésében [1]. Közismertek azon tulajdonságai, hogy teltségérzetet okozhat, minimalizálhatja a zsírtermelődést, elősegítheti az intenzívebb zsírégetést, és mindennek következtében támogathatja az egészséges fogyást a központi idegrendszer stimulálása nélkül.

klorogénsav Amikor a kalória-bevitel meghaladja a szervezet számára szükséges mennyiséget, a feleslegben lévő glükóz glikogénné alakul, mely a májban és az izomzatban tárolódik a későbbi energiafelhasználásig. A testsúly növekedés akkor indul meg, amikor a szervezet glikogén raktárai telítődnek. Ekkortól a feleslegben bevitt glükóz zsírmolekulákká alakul, amelyek a zsírszövetben tárolódnak. A HCA gátolhatja az ATP-citrát liáz enzimet, ami kulcsfontosságú a zsírsavak, koleszterin és trigliceridek szintézisének folyamatában. A HCA csökkentheti az emberi szervezetben a zsírsavak szintézisét hosszú idejű, túlzott, szénhidrát formájú többlet energia bevitel esetén